-
۲۲۸
Imageline-Fruity Loops Studio
اگر در دنیای موسیقی هستید و یا تمایلاتی برای آهنگسازی در هر سطحی دارید حتما نام این نرم افزار میزبان آهنگسازی را شنیده اید!
داو(DAW)،و یا همان نرم افزار میزبان آهنگسازی اف ال استودیو، یکی از قدرتمندترین ها و در عین حال ساده و فانتزی ترین برنامه ایست است که میتوان نام برد!فضا و تم این برنامه اصلا خسته کننده و خشک نیست و کار کردن با آن و یاد گرفتن آن بسیار ساده است و فقط نیاز به کمی ذوق و استعداد دارد تا بتوانید اولین پروژه های خود را در آن بسازید.
مزایای اف ال استودیو از نظر من:
1-برای شروع، نیاز به دانش بالا و تخصصی در موسیقی ندارد و میتوانید با خود برنامه کم کم ساختن را یاد بگیرید.
2-فضای آن بسیار جذاب، خودمانی و گیراست و انگار همه چیز واضح و سر جای خودش است.
3-قابلیت پارتبندی راحت و ساختن سریع سکشن، الگو و پترن های متعدد و در صورت نیاز تکرار و کپی کردن آن ها در لیست تنظیم.
4-حساسیت آهنربایی بالا در نت نویسی و در نتیجه رعایت ارزش های زمانی دلخواه در سرضرب ها و ایجاد الگوهای ریتمیک متنوع.
5-نسبت به سایر میزبان ها بسیار کم حجم و سبک است.
6-میکسر بسیار قوی با فیلتر ها و پلاگین های عالی
7-سینتی سایزر ها و پلاگین های پیش فرض بسیار متعدد و متنوع که نیاز شما را در بیشتر سبک های روز دنیا برطرف میکند.
8-یک میزبان کامل برای صفر تا صد تهیه یک آهنگ
و اما معایب:
مسئله ای که خواهم گفت نه تنها برای اف ال استدیو بلکه برای تمام میزبان ها حتی بیشتر هم وجود دارد.
اگر آهنگسازی هستید که امکانات استدیویی و امکان ضبط زنده ساز را ندارید و میخواهید تمام صداها را از بانک صداها و سازهای این میزبان بگیرید،
نداشتن وی اس تی های زهی و بادی با کیفیت برای سبک های ارکسترال.مثل ریتم طبیعی گیتار..یا ویولین حرفه ای و .. میتواند کار شما را سخت کند.مثلا شما تقریبا نمیتوانید مانند یک ریتم نواز حرفه ای ،الگوی ریتم برای گیتار پیش فرض اف ال بنویسید که همان حس و کیفیت را ایجاد کنید!
فرض کنید در ژانر پاپ-کلاسیک میخواهید قطعه ای ارکسترال مانند کارهای مرحوم استاد بابک بیات برای خود یا کسی تنظیم کنید، شما سازبندی، هارمونی و کنترپوان را خیلی تمیز و به زیبایی ایجاد میکنید اما از لحاظ کیفیت وی اس تی های زهی به مشکل خواهید خورد و قطعه شما شبیه به قطعه ای خواهد بود که سالها پیش ضبط شده و کیفیت پایینی دارد و یا صدای سازهایش رباتیک است و طبیعی نیست.
اگر چه با روش هایی میتوان میزان شدت این مسئله را کاهش داد.اگر شما در زمینه ی آهنگسازی و مخصوصا میکس حرفه ای باشید میتوانید فضا و صدای دلخواهتان را کمو بیش از سازها بگیرید چنان که دیده ایم بسیاری این کار را خیلی خوب انجام میدهند.این کار برای مبتدی ها و سطوح متوسط بسیار دشوار است اما نشدنی نیست.
و اما راه حل:
1-دانلود و نصب وی اس تی کنتاکت(Kontakt) و سپس دانلود وی اس تی های باکیفیت تحت کنتاکت.مانند: وی اس تی Emotional Violin که یک ساز مجازی ویولین با امکانات و کیفیت مناسب تحت کنتاکت است.
کنتاکت چیست؟
کنتاکت یک برنامه ی میزبان سازهای مجازیست است که میتواند خودش برای شما تبدیل به ساز شود.کافی است که لایبرری یا همان کتابخانه ی ساز مورد نظر خود را دانلود کنید و با استفاده از کنتاکت آن را باز کنید تا قابل استفاده باشد.خود کنتاکت هم مانند یک ساز میتواند به سازهای شما در سازبندی اضافه شود.
میتوانید در گوگل با جستوجوی "وی اس تی تحت کنتاکت"، "VST تحت کنتاکت"، "لایبرری کنتاکت" و اینگونه عبارت ها ساز مجازی های مورد نیاز خود را پیدا کرده و دانلود کنید.در فرصتی مناسب حتما برخی ازین وی اس تی ها را معرفی خواهم کرد.
2-دانلود و نصب وی اس تی های مستقل که به راحتی میتوانید به سازبندی خود اضافه کنید.مانند: Ample Sound AGT
اما اگر آهنگسازی هستید که امکانات استدیویی خوبی مانند کارت صدا و میکروفون خوب و اتاق آکوستیک دارید و میخواهید همه یا برخی نت ها و ساز های خود را به صورت زنده بنوازید و رکورد کنید خب دیگر هیچ محدودیتی برای سبک شما وجود ندارد.اگر برای گیتار نوازنده دارید یا برای ویولین و ... میتوانید نت ها را زنده با میکروفون ضبط کنید، دیگر مشکلی نخواهید داشت.
جمع بندی بخش معایب: اگر میخواهید کار ارکستال پاپ یا کلاسیک حرفه ای بسازید بهتر است سازها را به صورت طبیعی بنوازید و با کیفیت خوب ضبط کنید.
این میزبان برای چه سبک هایی مناسب است؟
از نظر من متناسب ترین سبک ها برای اف ال استودیو تمامی سبک ها و شاخه های موسیقی الکترونیک است.آهنگ های ترنس، هیپ هاپ، دریم پاپ و شاخه های مختلف پاپ
اما بخاطر نکاتی که پیشتر گفتم، این میزبان کمترین سازگاری را با سبک های ارکسترال دارد بخاطر نداشتن سازهای طبیعی در این سبک که راه حل آن را نیز گفتم.
چه کسانی از اف ال استدیو استفاده میکنند؟
معمولا کاربران این داو، به دو دسته تقسیم میشوند.
دسته اول کسانی که دانش پایینی در موسیقی و امر آهنگسازی دارند اما علاقمند به ساختن هستند و بخاطر ساده و راحت بودن این برنامه از آن استفاده میکنند.
دسته دوم کسانی هستند که موزیسین و آهنگسازان خوب و حرفه ای هستند که با میزبان های دیگر ارتباط خوبی نمیگیرند و توانایی ها و ایده های خود را در اف ال استودیو بهتر میتوانند طرح ریزی و پیاده کنند.
این میزبان با وجود حجم کم و سادگی به هیچ وجه پیش پا افتاده و ضعیف نیست.
بیشتر کاربران این داو،خارجی هستند و در ایران بیشتر آهنگسازان از کیوبیس استفاده میکنند.
شما نیز در قسمت نظرات، تجربیات خود را در مورد این میزبان به اشتراک بگذارید